„Klubrádió

Harmadszor sem szavaztak Hidvéghiről

21/10/2019 16:50

| Szerző: 24.hu/Klubrádió

Megint levették a napirendről a szavazást a fideszes Hidvéghi Balázs alelnökségéről az Európai Parlament úgynevezett LIBE-bizottságában – írja a 24.hu

Hidvéghi Balázs, a Fidesz volt kommunikációs igazgatója a május 26-i európai parlamenti választások eredményeként lett EP-képviselő. Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság, a LIBE alelnökének jelölték, de megint elhalasztották a róla szóló szavazást, immár harmadszor, írja a 24.hu Donáth Anna momentumos EP-képviselőre hivatkozva.

Donáth Anna egyebek mellett azt írta: szerinte azért időzítették hétfőre a szavazást, mert úgy volt, hogy a von der Leyen-bizottsággal és a Brexittel lesz elfoglalva az EP, de mivel mindkét témáról később lesz szó, nem terelődött el a figyelem Hidvéghi ügyéről, több pártcsalád pedig kitart amellett, hogy itt elvi kérdésről van szó. „Nem felejtjük el, hogy mit művelt a Fidesz Magyarországon az elmúlt 9 évben, és nem hagyjuk, hogy fideszes alelnöke legyen a jogállamiságot is vizsgáló bizottságnak.

A Néppárt ettől megint megijedt, és az utolsó órákban levették a napirendről a Hidvéghiről szóló szavazást, így ma sem dől el, hogy ki lesz a LIBE új alelnöke” – írta Donáth Anna, aki reméli, hogy az Európai Néppárt, amelynek a Fidesz is tagja, legközelebb másik jelöltet állít.

https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/photos/a.298702440618818/679662295856162/?type=3&theater