„Köszönjük,
A lényeg

Hadházy négyszer annyi szavazatot kapott, mint Tóth Csaba

30/09/2021 12:48

| Szerző: Klubrádió

Miután Tóth Csaba hétfőn visszalépett, nem volt kérdés, hogy Hadházy Ákos nyeri a zuglói előválasztást, de az csak csütörtökre derült ki, hogy kire hányan szavaztak. A Momentum által támogatott képviselő 11070, MSZP-s ellenfele 2644 voksot kapott, nagyjából 80-20 az arány.

A hírek szerint országosan a második legnagyobb arányú részvétel Zuglóban volt az előválasztás első fordulójában. Az előválasztás hivatalos oldalán közölték, hogy alakultak a szavazatszámok. Hadházy akkor is nagyon simán nyert volna, ha Tóth nem lép vissza.

Budapesti 8-as választókerület, Zugló:

1. Hadházy Ákos (Momentum): 11070 szavazat, 80,72%
2. Tóth Csaba (MSZP): 2644 szavazat, 19,28%

Hadházy Ákos Facebook-posztjában azt írta: a zuglóiak megüzenték, valódi változást akarnak. "Elég volt a következmények nélküli országból végre valódi következmények kellenek! Elég volt a korrupcióval kötött kompromisszumokból! A zuglói, 80 százalékos eredmény, az eddigi legtöbb (11070) szavazat megüzente: csak akkor lesz kormányváltás, ha az ellenzéktől nem csak ígéreteket hallanak a korrupció megfékezésére és a bűnösök felelősségre vonására, hanem látják, érzik is, hogy ez a valódi szándék" – fogalmazott.