„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Az antikorrupciós törvény az EU hülyítését szolgálja

9/11/2022 13:05

| Szerző: Klubrádió

Időhúzásnak tartja Hadházy Ákos a kedden elfogadott antikorrupciós törvényt. A politikus szerint csak arra szolgál, hogy a kormány tovább lophasson.

"EU-hülyítőnek" találja a közérdekű adatokhoz való hozzájutást elvileg megkönnyítő jogszabályt Hadházy Ákos. A független képviselő Facebook-posztjában arról ír, hogy a a törvény semmilyen szankciót nem tartalmaz arra a szerinte nagyon valószínű esetre, ha az állami szervezetek mégsem tennék fel a szerződéseiket a nyilvános központi adatbázisba.

Hozzátette, eddig is volt "üvegzseb törvény", eddig is kötelező lett volna az ötmilliónál nagyobb szerződések adatait nyilvánossá tenni, csak éppen rengeteg szervezet ezt elszabotálta. "Nem csoda, hiszen semmilyen bünti nem járt érte (rosszabb esetben dicséret)" – jegyezte meg Hadházy.

Hangsúlyozta, egyedül az uniós ügyészséghez való csatlakozás jelenthetne érdemi előrelépést a Magyarországon burjánzó korrupció ellen, minden más csak látszatintézkedés.

"Az EU-s pénzért kuncsorgó kormány látszatintézkedéseiről csak a vak nem látja, hogy egyedül az időnyerésről szólnak. Egyedül az EU Ügyészség jelentett volna valódi veszélyt a kormányra, féltek is tőle, mint ördög a szentelt víztől. Enélkül most azt várhatja csak az EU, hogy a következő években megint összehordjunk egy halom bizonyítékot arra, hogy jééé, ezek tovább lopnak. Orbánék röhögnek a markukba."