„Klubrádió

"A pofám leszakad" - Hadházy Ákos továbbra sem kapja meg adatigénylésére a választ

10/03/2021 09:31

| Szerző: Klubrádió

Továbbra sem kapja meg a tiszti főorvostól az uniós projekt adatait a független országgyűlési képviselő. Hadházy Ákos Facebook-posztjában arról írt, hogy megkapta Müller Cecília országos tiszti főorvos levelét amely szerint újabb 45 nappal meghosszabbította a politikus adatigénylésére válaszadás határidejét. Müller indoklása szerint veszélyeztetné a járvány elleni védekezést.

Hadházy Ákos közösségi oldalán nagyon felháborodott azon, hogy közérdekű adatigénylésére Müller Cecília 45 nappal újra meghosszabbította a válaszadást. Az országos tiszti főorvos szerint veszélyeztetné a járvány elleni védekezést, ha elküldené a 17 milliárdos uniós projekt kifizetési adatait – szúrta ki a 24.hu.

A független parlamenti képviselő szerint azonban Magyarország egyik legbefolyásosabb asszonyának korábbi eltévedt levele azt igazolja, „Müller Cecília is tudja, hogy ez mekkora hazugság. A pofám leszakad, sajnos nincs erre jobb kifejezés”.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Hadházy Ákos Fotó: Soós Lajos / MTI
 

A portál  azt is hozzáteszi, hogy Hadházy Ákos egyébként érthetőnek tartja az időhúzást, szerinte már  a Korrupcióinfon eddig ismertetett miatt ügyek miatt is bilincsben vinnék el a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjét.

„De minimum le kellene mondania. Persze kérdés, hogy ez nem tenne-e éppen jót a járvány elleni védekezésnek?” – tette fel a kérdést Hadházy.