„Klubrádió

Hadházy Ákos: A kínai vakcinaengedély egy botrányos fecni

5/03/2021 14:17

| Szerző: Klubrádió

Az oroszénál is botrányosabb fecninek nevezte a kínai Sinopharm vakcina dokumentációját Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő hiányolta a hatékonyságról szóló dokumentumokat, valamint a részletes vizsgálati eredményeket. Hangsúlyozta: ezek ismerete nélkül oltani gyógyszerkísérletnek minősül.

A hatóság megküldte Hadházy Ákosnak a kínai vakcina engedélyét, amit független országgyűlési képviselő úgy jellemzett, mint „az oroszénál is botrányosabb fecni”. A politikus Facebook-posztjában azt írta, hogy „utalás sincsen arra, hogy a vakcina hatékonyságáról dokumentumokat, részletes vizsgálati eredményeket” kaptak volna a magyar hatóságok – írja a 24.hu.

Hadházy szerint „a kínai vakcina persze lehet jó vakcina, de egyelőre semmilyen hiteles eredmény nincs arról, hogy milyen hatékonyságú, különösen így van ez 60 éven felüliek esetén”.

Koronavírus - Újabb vakcinaszállítmány kiszállítása Bék
Fotó: Lehoczky Péter / MTI
 

Márpedig a hatékonyságról szóló hiteles dokumentáció nélkül ezzel oltani tömegeket: gyógyszerkísérlet – írta Hadházy Ákos.

A kormány január végén döntött úgy, hogy minden olyan vakcina, amelyet a világban már több mint egymillió embernek beadtak, külön hatósági vizsgálat nélkül engedélyezhető. A Sinopharm-vakcinának ezzel a rendelettel csináltak utat a gyógyszerhatósági vizsgálat helyett. Erről tanúskodik a Hadházy birtokába került engedély is.