„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: A jegybank alapítványától Matolcsy fiához került a milliárdos villa

17/02/2022 09:22

| Szerző: Klubrádió

Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybank elnök fia lakik abban az 1,3 milliárd forintra taksált villában, amelyet a Magyar Nemzeti Bank alapítványa a Magyar Nemzeti Banktól hozzájuk került pénzből vásárolt, állítja Hadházy Ákos képviselő egy olyan fotó alapján, amit Matolcsy Ádám tett ki magáról.

A fotóhoz azt írta Matolcsy Ádám, az MNB elnökének a fia, hogy home, sweet home, tehát otthon, édes otthon, amiből Hadházy arra következtetett, hogy Matolcsy Ádám a saját otthonának tekinti az ingatlant. A hatalmas nappali különlegesen ívelt ablakai Hadházy szerint belülről mutatják azt a villát, amit ő kívülről mutatott be mint a jegybank kutatóintézetét. Igen, kutatóintézet, mert eredetileg az 1,3 milliárd forintot érő villát 2015-ben a nemzeti bank alapítványa "KUTATÓKÖZPONTNAK" vette meg, írja a képviselő.

 

Az épületet "néhány év múlva eladták, most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik. Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra" - írja a képviselő, aki szerint korábban csak Matolcsy Ádám hírhedt "Porsche-gyűjteményének" egyik darabja alapján és "a baráti tulajdonos alapján lehetett sejteni, hogy ki lakik a kutatóközpontban, most viszont már biztosan tudható, hogy Matolcsy Ádám használja a devizahitelesek vérén vásárolt luxus ingatlant" - írja.