„Köszönjük,
A lényeg

Gyurcsány: Szükségünk van a szövetségesekre

11/07/2023 09:05

| Szerző: Klubrádió

A DK elnöke szerint a 2024-es önkormányzati választáson együttműködésre vannak utalva az ellenzéki pártok.

Bár további ellenzéki politikusok is szeretnének a DK-hoz csatlakozni más pártokból, Gyurcsány Ferenc ennek megálljt parancsolt, legalábbis erről beszélt a politikus az ATV-ben.

A Telex összefoglalója szerint a DK elnöke arról is beszélt, hogy számára nem az a végcél, hogy a DK az ellenzék legerősebb pártja legyen, hiszen azt már elérte, hanem kormányzásra törnek. Márpedig a kormányzáshoz más pártok szövetségére is szükségük lesz.

Hozzátette, a 2024-es önkormányzati választáson együttműködésre vannak utalva az ellenzéki pártok.

Gyurcsány azt mondta, hogy még nem döntöttek Karácsony Gergely támogatásáról Budapesten, de abban biztos, hogy egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt lesz. Bár utalt arra, hogy javasolhatja pártjának Karácsony támogatását.

A 99 Mozgalom 506 millió forintos támogatásának ügye, aminek szerinte van egy kellemetlen szála is: máig nem sikerült tisztázni, hogy ezek a források az előválasztásban előnyhöz juttatták-e valamely szereplőt. Gyurcsány azonban azt gondolja, ezen már túl vannak, és „eszünk ágában sincsen a régmúlt vitáival beárnyékolni a mostani egyezségi szándékot.”