„Klubrádió
A lényeg

Gyenge félmilliárdért gondozzák a Puskás Aréna gyepét

12/09/2023 16:16

| Szerző: Klubrádió

Egyetlen cég jelentkezett a pályázatra, amelyet a Puskás Aréna pályakarbantására írtak ki: ahogy 2021-ben, úgy most is a solymári Garden Group Kft. indult és nyert a közbeszerzésen – írta az Átlátszó. Az ár azonban időközben jócskán megnőtt: két éve  még 180 millió forint volt a keretmegállapodás összege, most viszont

már 453 millió.

A közbeszerzési kiírás  szerint „a Stadion játékfelülete kiemelkedő érték, a nemzeti stadion jellegéből adódóan jelkép, presztízs értékeket hordoz”.

Stadionavató - Magyarország-Uruguay nyitómérkőzés
 
A Puskás Ferenc Stadion. Fotó:
MTI/Illyés Tibor
 
 

A cég feladata lesz többek között a fűnyírás, az öntözés, a pályaápolás, a tápanyag-utánpótlás, a nyári hőterhelés elleni védelem és a fotovoltaikus lámpák használata is. Emellett adatokat kell szolgáltatnia a műszaki ügyelet részére a pályafűtés beállításaihoz, elő kell készítenie a pályát a labdarúgó mérkőzésekhez (pl. kapuk, háló, szögletzászlók kihelyezése, kispad-ülések előkészítése stb.), majd a mérkőzés után gondoskodniuk kell a gyep megtisztításáról, a felület károsodásának felméréséről, és a felületi hiányok eltüntetéséről is.

Az egyéb rendezvények előkészítése, és a helyreállítás (pályaborítás) is a solymári társaság feladata lesz.