„Klubrádió
A lényeg

Gulyás szerint a kormány feddhetetlen, amire a Völner-ügy is jó bizonyíték

13/12/2021 17:49

| Szerző: Klubrádió

Gulyás interjút adott, amiben szóba került, hogy a kormány a sajátjaival sem kivételez, ha bűncselekményről van szó; a Városháza-ügyről; az inflációról; az oltásokról és természetesen a migrációról is.

Gulyás Gergely az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy reméli, hogy Völner ártatlan, de a bíróságnak kell ezt eldöntenie, illetve, hogy az Orbán-kormány nem kivételez a sajátjaival sem: "Egyrészt a jobboldalon még az alapos gyanúnak is van következménye, másrészt azok a vádak porba hullottak, amelyek szerint Magyarország ne lenne jogállam, és itt bárki bármit következmények nélkül megtehetne. Most ugyanis mindenki számára kiderült, hogy még a hatalmon lévők esetében is, ha bűncselekménynek akár a gyanúja is felmerül, annak súlyos következményei vannak"; és hogy szerinte az ellenzék azért akarja Varga Juditot is lemondatni, mert "mindenki látja, hogy az igazságügyi miniszter asszony a kormány egyik legeredményesebb, legnépszerűbb, kiváló munkát végző, az Európai Unióban a magyar érdekeket nagyszerűen képviselő tagja”.

A miniszter szerint a magas inflációról azt gondolja, hogy – mivel a kormány és a jegybank mindent megtesz annak érdekében – egy év múlva már a régi kerékvágásban leszünk: "Nálunk annyival magasabb az infláció, amennyivel magasabb a gazdasági növekedés is. A közgazdászok szerint e két jelenség általában együtt jár – különösen egy gazdasági válságból való kilábalás időszakában. Optimista vagyok, és szerintem az infláció már a következő év második felében visszatér a normális kerékvágásba".

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek a Városháza-ügyről is határozott véleménye van, azaz "Mostanra már jól látjuk, hogy egy nagyobb önkormányzatot sem tudnak vezetni, hiszen vagy nem tudják, hogy milyen korrupciós ügyek történnek alattuk jutalékos rendszerben, vagy – ami még rosszabb – tudnak mindenről és mégis megengedik".

 Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

Egy furcsa kicsavart logikával Márki-Zay Péterről, illetve arról, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje migránsok betelepítésével vádolja a kormányt, arról azt nyilatkozta Gulyás, hogy a jelenlegi kormány a baloldal támadásai közepette megállította a határon a migrációt, és "mi az ő támadásaik közepette kerítést építettünk, és a baloldallal és külföldi elvtársaikkal is szembeszállva Európában is elutasítottuk a kvótákat és azt képviseltük, hogy a migrációról nemzeti hatáskörben kell dönteni, és senkit nem vagyunk hajlandók beengedni Magyarországra. Mégis mi lennénk azok, akik támogatjuk a migrációt? Ez a taktika négy évvel ezelőtt sem jött be a baloldalnak és most sem fog".

A koronavírussal kapcsolatban Gulyás Gergelynek az a véleménye, hogy azoknak, akik három oltást kaptak, vagy a második oltást hat hónapon belül kapták meg, nyugodt karácsonyuk lehet