„Klubrádió

Gulyás Gergely: 3 millió beoltott után lehet újabb enyhítés

8/04/2021 12:08

| Szerző: Klubrádió

További enyhítő intézkedésekre nem számíthatunk, amíg nem érjük el a 3 millió oltottat – jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón arról is beszélt, hogy májusig 4 millió vakcina áll majd rendelkezésre.

Hárommillió oltott felett, napokon belül további enyhítési, nyitási döntéseket hozhat a kormány Gulyás Gergely szerint, aki úgy vélte, májusig 4 millió ember oltására elegendő vakcina áll majd rendelkezésre Magyarországon, júniusra pedig már 7 milliónál több embert lennénk képesek beoltani – foglalta össze a Telex a csütörtöki kormányinfót. 

Sem újabb védelmi, sem pedig enyhítő intézkedéseket nem jelentett be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás például viccnek titulálta a portál összefüggését firtató kérdését, miután kiderült, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) április 7-éig várta az idénre halasztott futball-Európa-bajnokságot rendező tizenkét város jelzését, hogy mennyi nézőt tudnak beengedni a mérkőzésekre. A szervezet szlovén elnöke, Alexander Ceferin márciusban azt mondta, elképzelhetetlen, hogy zárt kapusak legyenek a meccsek, és elveszik a rendezési jogot azoktól a rendező városokat, amelyek nem engednek be nézőket a találkozókra.

Magyarországnak is szerdáig kellett elküldenie ezt számot, mert Budapesten négy meccset rendeznek júniusban. Egybeesés, hogy kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy megvan a két és fél millió oltás, és április 7-én megkezdődik az ország nyitása.

Szerda reggeltől kinyithattak a boltok, újraindulhattak a szolgáltatások, és a kijárási tilalom is az eddigi 20 helyett csak 22 órakor lép életbe.

A kormány április 19-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét, minden másban azonban átállt a nyitás, valamint az oltásprogramban általuk sikernek vélt eredmények győzelmi kommunikációjára. Ugyanakkor nemcsak a focis, esetleges összefüggés, a szerda reggeli brutális járványadatok is ezernyi kérdést vetettek fel a nyitással kapcsolatban.

Az ugyanakkor biztos, hogy dübörög a magyar oltási program is. Csakhogy a kormány leginkább az egy adaggal beoltottakra támaszkodna a nyitáskor, annak ellenére, hogy a vakcinák első dózisa még nem nyújt teljes védettséget – tette hozzá a portál.