„Klubrádió
A lényeg

Gulyás elmondta, miért nem mennek fideszesek a Pride-ra

22/07/2021 16:24

| Szerző: Klubrádió

A Telex a kormányinfón arról érdeklődött, lesz-e fideszes politikus a Pride-on. Gulyás Gergely azt válaszolta, nem tartja valószínűnek. Hogy miért, arra azt mondta: „Az érintetti kör nem fedi egymást, az én tudomásom szerint, nincs metszete”.

Amikor a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy „az érintetti kör nem fedi egymást”, nagy nevetés tört ki a teremben.

A Telex újságírója visszakérdezett, hogy akkor Gulyás tisztában-e van a képviselők szexuális orientációjával, de a miniszter azt mondta, nem, nincs tisztában ezzel, viszont szerinte a Pride nem arról szól, hogy kinek milyen a szexuális orientációja, hanem arról, hogy ki az, aki azt gondolja, hogy ezt a nagy nyilvánossággal meg kell osztani.

Az újságíró megjegyezte: vagy esetleg arról, ki az, aki úgy gondolja, hogy ezért senkit sem kell üldözni. Erre Gulyás Gergely úgy válaszolt: „akkor mindannyian ott lehetnénk”. Mire a riporter megismételte: ezért kérdezi, hogy ott lesz-e a Fidesztől bárki. Gulyás Gergely azonban leszögezte: „az ön értelmezése a Pride-ról és az enyém merőben eltér egymástól”.