„Klubrádió
A lényeg

Galla Miklós újabb levelet írt Orbánnak

6/09/2021 10:15

| Szerző: Klubrádió

Galla Miklós humorista újra könyörgőre fogta, vagy a tőle évtizedek óta megszokott humort tolja túl? 

Az angol humor magyarországi legismertebb képviselője öt nappal az előző nyílt levele után újból megszólította a miniszterelnököt, és követeli a  Karinthy-gyűrűjét.

Az angol humor magyarországi legismertebb képviselője öt nappal az előző nyílt levele után újból megszólította a miniszterelnököt, és követeli a  Karinthy-gyűrűjét

Mint korábban megírtuk, az első levélben ismerteti a neki ítélt, majd elsunnyogott Karinthy-gyűrűvel kapcsolatos kálváriáját, miután az MTVA előbb azzal hitegette hónapokon át, hogy megkapja, majd indoklás nélkül mégsem neki ítélte.

 
Galla Miklós / Fotó: facebook
 

Erre a posztra reagált Orbán Viktor is, "Nem én vagyok a gyűrűk ura" hozzászólásával. Galla nem tapasztalt előrelépést az ügyében, így újra levelet írt a kormányfőnek, melyben Orbán segítségét kéri: "További késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat".

Bejegyzésébe a politikát is beleviszi: "Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom, különösen a CEU- és az SZFE-ügy fényében".

"Kedves Miniszterelnök Úr, egy teljesen ártatlan embert minden ok nélkül meghurcoltak. Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen. Köszönöm." – zárja bejegyzését Galla Miklós.

Ön szerint Galla Miklós a leveleit
– komolyan gondolja vagy
– a tőle megszokott módon humorizál vagy 
– .... ?