„Támogassa
A lényeg

Forbes: Ismét Mészáros a leggazdagabb magyar

27/12/2023 09:50

| Szerző: Klubrádió

A listán a középmezőnyben Megjelent Orbán Viktor veje, Tiborcz István is. Az ötven leggazdagabb magyar összvagyona 6935 milliárd forint, ami a hazai 2022-es GDP körülbelül 10 százalékának felel meg.

591 milliárd forintos vagyonával ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar – derül ki a Forbes friss listájából, amelyen idén Tiborcz István mellett több új név is feltűnt. Tavaly Csányi Sándor OTP-vezér és Felcsuti Zsolt vette át a vezetést a leggazdagabb magyarok listáját 2017 óta vezető Mészáros Lőrinctől. Idén ez visszafordult, ismét Mészáros Magyarország leggazdagabb embere, 591 milliárd forintra becsült vagyonával megelőzi Csányi Sándor OTP-vezért, akinek 573,7 milliárd forint, és Felcsuti Zsoltot, az MPF Holding tulajdonosát, akinek 442,9 milliárd forint a becsült vagyona – írja összefoglalójában a Telex.

Az idei listán nyolc olyan milliárdos van, akik a korábbi években lecsúsztak, de idén újból visszatértek az ötvenes listára. Ilyen például Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a XXI. század intézet főigazgatója vagy a 4iG-vezér Jászai Gellért, és Nagy György, Csányi Sándor egyik meghatározó és rendszeres üzlettársa.

Az ötven leggazdagabb magyar összvagyona 6935 milliárd forint, ami a hazai 2022-es GDP körülbelül 10 százalékának felel meg. A lap azt írja, hogy most először öt magyar is lesz a Forbes nemzetközi (dollár)milliárdoslistáján.

Idén először Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje is szerepel a listán, egyenesen a középmezőnybe lőtte be magát 75,3 milliárd forintos becsült vagyonával.