„Klubrádió
A lényeg

Fluor Tomi: Juhé, mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében

30/11/2021 21:16

| Szerző: Klubrádió

Addig nem foglalkozott politikával, amíg a politika nem foglalkozott vele. Fluor Tomi (született Karácson Tamás) interjút adott a Szabad Európának.

 

Fluor Tomi, a könnyűzene szabadszájú fenegyereke arra a kérdésre, hogy mit csinált jól a Fidesz az elmúlt 11 évben, a rendszert az orwelli világhoz hasonlítva azt válaszolta, hogy "Hát, nem szaroztál ezzel a bekérdezéssel, úgy érzem. Nekem ezt egy kicsit nehéz megítélni, de biztos, hogy egy csomó mindent jól csináltak. Például nagyon szépen kettéosztották az országot és rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak. Ha valamit nagyon jól csináltak az abszolút az, hogyan legyenek hatással az emberekre, hogyan bontsanak le mindent módszeresen, szépen, fokozatosan, folyamatosan. Az orwelli kézikönyv ki lett olvasva. Két éve olvastam újra Orwelltől a 84-et és ledöbbentem, hogy: várjál már, itt egy az egyben passzol minden".

Szerinte a kormánypárt titka az, hogy van egy karizmatikus vezetője, mert a magyar ember "egy kicsit hozzászokott az apa szerephez. Hozzászokott ahhoz, hogy van egy apu, aki majd elintézi, aki majd megoldja helyette, még ha néha szigorú is, vagy nem éppen igazságos, de majd ő eldönti helyette, mi, hogyan lesz; irányt mutat és nem kell gondolkodni. ... hogyha Magyarország felnőtt volna a demokráciához, akkor ezt nem lehetne megcsinálni az emberekkel, sokkal többen lennének felháborodva. Szóval a kormány eszközei iszonyatosan profik, nagyon ügyesek, csak nem tartom túl etikusnak".

A "balhés" rapper üdítőnek találta az előválasztást, mert már (ő is) elszokott tőle, hogy a politikusok észérvekkel vitatkoznak valamiről, nem pedig elfutnak a kamera elől. A 2022-es választásról azt gondolja, hogy "Talán most először látom, hogy ebből lehet valami. ... én azt látom az ellenzékben, hogy talán nem akarja kiléptetni az országot az Unióból. Ha legalább odáig elérünk, hogy nem látunk plakáton közellenségeket, hogy nem a tízparancsolattal gyógyulnak meg a covidos betegek, és végre azt látom, hogy nem néznek majd mindenkit ennyire hülyének, mint most, na akkor már mentünk felfelé egy kicsit.... azt elhiszem, hogy ha az ellenzék kerül hatalomra, akkor talán újra nyugat felé megyünk. Mert most, amit hallok, elég lesújtó volt és fájdalmas. Például azt, hogy ha kell, akkor európaivá, liberálissá és érzékennyé vernek minket? Ez hangzott el. Ezek mióta szitokszavak? Európaivá vernek? Ez nekem már egy olyan mélység, egy olyan durva mondat, ami az ’50-es éveket idézi. Hanyatló nyugat, rothadó Bécs, fertő… Nem értem, hogy ha ennyire gáz a kormánynak a nyugat, akkor miért nem Kazahsztánba mennek nyaralni? Miért nem Oroszországban nyaralnak vagy mennek a gyerekeik egyetemre, ha szerintük ennyire kelet a király? Nem azt mondom, hogy nem kell a kelettel együttműködni, de azért azt ne adjuk már elő, hogy nyugaton minden rossz, keleten meg minden jó. Nekem ez érthetetlen".

Orbán Viktor egyik mondatát, ami neki iszonyatosan mélyre ment és lesújtó volt, konkrétan is kiemelte az interjúban: "Mi vagyunk a küllőbe rakott bot és mi vagyunk a tüske a köröm alatt. Tényleg erre vagyunk büszkék az Európai Unió tagállamai közül, hogy másokkal kicseszünk? Juhé, mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában".

Szerinte azért nem áll bele a NER jobban, mert rá sokan figyelnek: "Az öcsém mondta egyszer azt, mikor látott egy óriási buliban, ahol több tízezer ember volt, hogy csak egy irányt kellene mutatnod és mindenki menne oda, ahova mondod". De "Azért hallottam már elég sok ilyet, hogy voltam parlamentben téma, hogy én most nemzetbiztonságilag kockázatos vagyok, vagy nem vagyok. Hova kell engem tenni?".