„Köszönjük,
A lényeg

Fizetés nélküli szabadságra megy a józsefvárosi választáson induló főispán

17/04/2024 15:12

| Szerző: Klubrádió

A választás napjáig fizetés nélküli szabadságon lesz főispáni tisztségében Sára Botond, mivel ő a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje.

Újra Sára Botondot, a korábbi polgármestert indítja a Fidesz Józsefvárosban, ahol utoljára a független Pikó András tudott nyerni, tőle próbálja visszaszerezni a kerületet, amelynek 2018-2019 közt volt a vezetője.

A jelenlegi budapesti főispán szerdán, a Magyar Nemzetben megjelent interjújában elmondta, min szeretne változtatni a kerületben: első lépésként jelentősen javítana a közbiztonsági és köztisztasági állapotokat, megerősítené a rendvédelmet és azt ígéri, megoldaná a „tarthatlatlan hajléktalanhelyzetet”.

„Mostantól a választás napjáig fizetés nélküli szabadságon vagyok a főispáni tisztségemben. Amennyiben megnyerem a választást, abban az esetben nyilvánvalóan összeférhetetlenség áll majd fenn, így október elsejétől lemondok a kormányhivatal vezetéséről – mondta a kormányközeli lapnak.

Sára Botondot 2020 januárjától nevezték ki a fővárosi kormányhivatal vezetőjének, a posztot utána átnevezték, így jelenleg főispán. 2018-ban lett kerületi polgármester (addig alpolgármester volt), miután Kocsis Máté lemondott a polgármesterségről, mivel országgyűlési képviselő lett.