„Klubrádió
A lényeg

Felfüggeszti az MSZP a DK támogatásával induló Molnár Gyula tagságát

16/06/2021 15:01

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP felfüggeszti Molnár Gyula párttagságát, miután kiderült, hogy a párt volt elnöke a DK támogatásával indul az előválasztáson a XXII. kerületben, sőt, ha győz, akkor a DK frakciójába is ül be. Ez a döntés a párt elhagyását jelenti – írták közleményükben. 

Nemrég kiderült, hogy Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke a DK támogatásával indul az előválasztáson a XXII. kerületben. A politikus azt is bejelentette, hogy ha megszerzi a jelöltséget, és győz a tavaszi parlamenti választáson is, akkor a Demokratikus Koalíció frakciójába ül be.

Erre reagált szerdai közleményében az MSZP, közölték, hogy a párt országos elnöksége egyhangú határozattal döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. 

Azt írták: az MSZP elnöksége ugyan tudomásul veszi, „ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat – amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül –, ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket”, de az ilyen döntés a párt elhagyását is jelenti.

(forrás: 24.hu)