„Klubrádió
A lényeg

Felfüggesztett szabadságvesztést kértek Varju Lászlóra

28/09/2021 18:41

| Szerző: Klubrádió

Az MTVA-nál történt 2018 decemberi incidens során a biztonsági őrök állítása szerint többen megsérültek közülük, amikor a DK-s képviselő, Varju Lászlóval dulakodni kezdtek. Ezért a politikust súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolják, amihez csatoltak egy másik ügyet is, amelyben választás rendje elleni bűntett a vád. Varju tagadja a vádakat. A vád 1 év 10 hónap börtönt kért a politikusra négy év próbaidőre felfüggesztve. Varju ügyvédje nem érti, hiszen álláspontja szerint nem történt bűncselekmény.

Kedden az MTVA épületében dolgozó fegyveres biztonsági őrök és az ott dolgozók meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken Varju László büntetőpere – írja a 24.hu. A tárgyaláson kiderült, hogy a 2018 decemberében a köztévénél történt dulakodásban a vád szerint súlyos sérüléseket szenvedett biztonsági őr mellett 3-4 másik őr is megsérült.

A DK-s képviselőt súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolják, de az ellene folyó büntetőeljáráshoz csatoltak egy másik ügyet is, amelyben választás rendje elleni bűntett a vád.  Az ügyészség szerint ugyanis Varju a 2018-as országgyűlési választás előtt, az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként anyagi juttatást ígért egy független jelöltnek, hogy lépjen vissza a javára. A férfi azonban visszautasította az ajánlatot. Varju lapunknak azt mondta, hogy nem történt ilyen és tagadta, hogy meg akart volna vesztegetni bárkit is. Ártatlannak vallotta magát a többi vádpontban, a garázdaságban és a súlyos testi sértésben is.

A biztonsági őrök tanúskodásának meghallgatását követően 1 év 10 hónap börtönt kértek a politikusra négy év próbaidőre felfüggesztve. Varju ügyvédje nem érti, hiszen álláspontja szerint nem történt bűncselekmény.

A DK-s politikus és ügyvédje azt szeretné elérni, ha az ő tanúikat is meghallgatnák, erről a tárgyalás következő napján, holnap születik döntés.