„Klubrádió
A lényeg

Fekete paraván mögé rejtőzött a Fidesz-frakció

17/06/2021 07:12

| Szerző: Klubrádió

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett gyűlt össze Debrecenben a Fidesz–KDNP-frakció. A Debreciner.hu szerint a három napig tartó eseménynek helyet adó Kölcsey Központ, valamint a képviselők szállása, a Hotel Lycium mögött található Baltazár Dezső teret fekete fóliával borított kordonokkal kerítették el.

A lap megjegyezte, hogy "a kordonokkal és fekete fóliával elszeparált terület arról árulkodik, hogy a Fidesz politikusai nemhogy emberekkel nem akarnak találkozni, de azt sem szeretnék, ha látnák őket".

A szerdán kezdődött frakcióülés témái: a gazdaság "újraindítása", a járvány elleni védekezés, továbbá a parlament tavaszi ülésszakán meghozott döntéseket nézik át, és felkészülnek az őszi jogalkotási feladatokra is, írja a lap.

"Orbán Viktor és néhány pártvezető vagy a miniszterelnök-pártelnök közvetlen kísérői nem a többi frakciótaggal együtt lakik a Hotel Lyciumban, hanem számukra szobákat nyitottak az egyébként üres – ezért jól védhető – Aranybika szállodában, amit nemrégiben vásárolt meg a Mathias Corvinus Collegium" - írja a lap.