„Klubrádió

Európában egyedül az MLSZ tervez teltházas Eb-meccseket

9/04/2021 18:32

| Szerző: Klubrádió

Elfogadta az Európai Labdarúgó Szövetség a nyári Európa-bajnokság szervezési terveit. Míg London 25 százalékos, Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow legfeljebb 33 százalékos, Szentpétervár és Baku a stadionok felét szeretné megtölteni, addig a Puskás Arénában szeretnék ha teltház lenne.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közzétette, hogy melyik városban milyen körülmények között lehet majd részt venni a nyári Európa-bajnokságon – írja a 24.hu.

A portál arra is kitért, hogy már a csütörtöki kormányinfón szó esett, hogy Budapesten csak védettségi igazolvánnyal lehet majd mérkőzést látogatni az Eb-n, valamint valószínűleg a következő idényben az NB I-ben is. Az UEFA viszont pénteken elfogadta a szervezés terveit is, a tájékoztatás szerint,

- London a befogadóképesség 25 százalékát töltené meg az Eb-meccsein,
- Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25 és 33 százalék közé teszi ezt a számot a fertőzöttségi jelentésekhez igazodva,
- Szentpétervár és Baku a stadionok felét szeretné megtölteni,
- míg a budapesti Puskás Aréna célja, hogy minden széken drukker ülhessen a tornán.

A Budapestre elutazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív COVID-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba.