„Klubrádió
A lényeg

Erdő Pétertől kapta a rendelhető pápai áldást Semjén Zsolt

10/08/2022 20:36

| Szerző: Klubrádió

Erdő Péter bíborostól kapta a pápai áldást – mondta el Semjén Zsolt a Blikknek. A miniszterelnök-helyettes kedden posztolta a névre szóló "kedves meglepetést, amelyről a Magyar Hang írta meg elsőnek, hogy 18-26 euró közötti összegért rendelhető egy vatikáni honlapról.

„A pápai áldást Erdő Péter bíboros úrtól kaptam, aki kedden, a születésnapomon ünnepi ebéden látott vendégül, amiért ezúton is hálás vagyok. Csak megemlítem, hogy az évek során Ferenc pápa személyesen többször is áldásáról és imájáról biztosított, ami számomra megtartó erőt jelent” – nyilatkozta a KDNP elnöke a lapnak.

Semjén beszélt arról is, hogy a pápai jókívánság azóta is bekeretezve áll a Karmelita kolostorban lévő irodájában, valamint arról, hogy születésnapján volt családi, baráti és KDNP-s köszöntés is. Továbbá elmondta: kapott egy könyvet, „benne száz barát köszöntő írásával, I. Bartholomaiosz egyetemes konstantinápolyi patriarchától a magyar kormányfőig, Orbán Viktorig”.

Ahogy kedden a Magyar Hang nyomán beszámoltunk róla, a Semjén által bemutatott áldás valójában bárki által megrendelhető egy vatikáni honlapon, jelenleg 18 és 26 euró közötti összegért, plusz postaköltség. Szénási Sándor szerdai jegyzetében is ezzel a hírrel foglalkozott.

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt/Facebook)