„Klubrádió

Ennyi új fertőzött és beteg még soha nem volt

2/09/2020 09:35

Az eddigi legmagasabb számokat közölte a koronavírus-fertőzés terjedéséről az operatív törzs a járványhelyzet kezdete óta. A nyilvántartott új fertőzöttek és az aktív betegek száma sem volt még olyan magas, mint amit a szerdán ismertetett adatsor mutat.

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős beteg, az elhunytak száma így 619 főre emelkedett, 3903-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2100 fő. 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen - közölte a kormányzati koronavírus-oldal.

Szerdán az eddigi legmagasabb számokat közölte a koronavírus-fertőzés terjedéséről az operatív törzs a járványhelyzet kezdete óta. A nyilvántartott új fertőzöttek és az aktív betegek száma sem volt még ilyen magas. Az új fertőzöttek esetében az eddigi csúcs 292 volt, augusztus 30-án. Soha nem volt ilyen magas az aktív fertőzöttek száma sem, 2100 fő küzd jelenleg igazoltak a vírussal. A tavaszi csúcson ez 2055 volt. 

A napi tesztek számából a második legtöbbet (7589) jelentették, ennek 4,8 százaléka lett pozitív.

Koronavírus - Országos szűrővizsgálat-sorozatba kezdtek a h
 
Koronavírus, teszt
 
Berettyóújfalu, 2020. május 4. Mintát vesznek egy nő szájüregéből a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének munkatársai Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Házban kialakított mintavételi állomáson 2020. május 4-én. A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. Hozzájárulási szám: 28982 MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt