„Klubrádió
A lényeg

Emmi a pedagógussztrájkról: baloldali kampányakció

26/01/2022 07:53

| Szerző: Klubrádió

A baloldal egyértelmű kampányakciójának tartja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a január 31-ére tervezett pedagógussztrájkot – közölte a tárca kedden az MTI-vel. 

Úgy fogalmaztak: közeledik a választás, a baloldal ismét kampányakciókra akarja felhasználni a pedagógusokat, és a pedagógus-szakszervezetek vezetői sajnálatos módon erre hajlandóak is a gyermekek és szülők kárára.

Hozzátették: a három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt „Gyurcsánynéval egyeztettek”, és nem a megegyezés, hanem a politikai hangulatkeltés a céljuk. Az Emmi szerint a hétfőre meghirdetett sztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, „a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába”.

A baloldal kampányát szolgáló szakszervezeti vezetők ismét a megbetegedések és iskolai karanténok miatt eleve nehéz helyzetben lévő dolgozó szülőket hoznák nehéz helyzetbe – olvasható a közleményben.

Az Emmi korábban azt is mondta, hogy a sztrájkoló pedagógusok a sztrájk idejére nem kapnának pénzt. A megmozdulást támogató petíciót eddig több mint 28 ezren írták alá.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)