„Klubrádió
A lényeg

Embercsempész karambolozott Üllőnél, 21 sérültet szállítottak kórházba

8/08/2022 06:58

| Szerző: Klubrádió

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 külföldi tartózkodott – írja a Police.hu. 

A rendőrök vasárnap gyorshajtás miatt akartak megállítani egy kisteherautót Cegléden, ám a sofőr gázt adott. Egészen Üllőig követték és próbálták megállítani, ahol a jármű a 4. számú főúton a 29-es kilométerszelvénynél az árokba csapódott.

A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben 20 embert találtak. Mindnyájan megsérültek a baleset következtében. A magát indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldit kórházba vitték, legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben sérültek.

Könnyű sérüléssel úszta meg a balesetet a járművezető, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.

Illegális bevándorlás - Rendőrök elől menekülő teheraut?
Üllő, 2022. augusztus 7. Teherautó a 4-es főúton Üllő térségében, miután a gépjárművet vezető embercsempész árokba hajtott 2022. augusztus 7-én. A balesetben a rendőrök elől menekülő teherautóban utazó húsz migráns megsérült: öten könnyebben, a többiek sérülései súlyosak. A teherautó 49 éves budapesti sofőrjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást. MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán
 

A múlt héten már történt egy embercsempész által okozott baleset, ott sajnos hárman meg is haltak és tizenegy ember megsérült.