„Köszönjük,
A lényeg

Halálos autóbalesetet okozott egy grúz embercsempész, hárman meghaltak

5/08/2022 13:57

| Szerző: Klubrádió

Hárman meghaltak, tizenegy ember megsérült, miután a Bács-Kiskun megyei Bócsa közelében összeütközött egy embercsempész autója egy másik kocsival. A grúz férfi tizenöt embert szállított, a rendőrség embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomozást indított vele szemben.

A rendőrök Tázláron akartak ellenőrizni egy Hyundai-t, ám a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. Az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. A járműveket már az árokba borultak és kigyulladtak – írja a police.hu.

A Hyundai sofőrjét – egy grúz állampolgárt – a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt embert szállított. Közülük ketten a balesetben a helyszínen meghaltak, bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét sérültet kórházba vittek, közülük egy ember (a police.hu közlése szerint határsértő) szintén elhunyt. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomozást indított.