„1%
A lényeg

„Előre megy, nem hátra”: Szél Bernadett feljelenti a kormányt

28/01/2022 18:46

| Szerző: Klubrádió

Szél Bernadett feljelentést tesz hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt, mert szerinte a „Magyarország előre megy, nem hátra” kampánnyal a kormány „tájékoztatásnak” hazudott pártkampányt folytat közpénzből, már a hivatalos kampány kezdete előtt, ami jogellenes.

„Feljelentést teszek hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt, mert a „Magyarország előre megy, nem hátra” kampánnyal a kormány „tájékoztatásnak” hazudott pártkampányt folytat közpénzből, már a hivatalos kampány kezdete előtt. Ez jogellenes: tiltott pártfinanszírozás és a választási esélyegyenlőség írott és íratlan szabályainak semmibe vétele” – írta Szél Bernadett a Facebookon.

https://www.facebook.com/szelbernadett/posts/487986402687495

A független országgyűlési képviselő felidézte a mostanihoz hasonlítható eseteket, például a 2018-as Stop Soros „tájékoztató kampányt” és a sorosozós nemzeti konzultációt, hiszen pár hónappal később ugyanezek voltak a Fidesz választási kampányának fő témái.

Említette az egy évvel későbbi európai parlamenti választásokat is, ahol az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” szöveggel kerültek ki Soros–Juncker-plakátok, amelyek szintén egybecsengtek a Fidesz későbbi kampányüzeneteivel.