„Köszönjük,
A lényeg

Elkezdődött az elbocsátott kölcseys tanárok pere

13/04/2023 09:41

| Szerző: Klubrádió

A Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője nem vett részt a tárgyaláson, csak a jogi képviselője vesz részt a perfelvételen.

Csütörtök reggel elkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt kirúgott tanárának Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin tárgyalása, akiket a Belső-Pesti Tankerületi Központ még szeptember végén bocsátott el, mert többször is részt vettek a polgári engedetlenségben – írja a Telex.

Tapssal köszöntötték a kirúgott kölcseys tanárokat, körülbelül 40 ember gyűlt össze a bíróság előtt az 5 kirúgott kölcseys tanár első tárgyalását megelőzően – számol be a 444.

A portál beszámolója szerint a bíró a tárgyalás elején azt mondta, szeretné csütörtökön meghallgatni mind az öt kirúgott tanárt. A kölcseys tanárok nem kérték a pozíciójukba való visszahelyezésüket, ezért nem tárgyalták soron kívül az ügyet. Erre az első tárgyalásra a tankerület vezetőjét nem idézte be a bíróság, így csak a jogi képviselője vesz részt a perfelvételen.

Ahogy azt a Tanítanék Mozgalom vezetője, és az egyik elbocsátott kölcseys tanár, Törley Katalin még márciusban elmondta a Klubrádiónak, ez lesz a harmadik per az elbocsátások ügyében

A bíró a tárgyalás elején azt mondta, szeretné csütörtökön meghallgatni mind az öt kirúgott tanárt. A kölcseys tanárok nem kérték a pozíciójukba való visszahelyezésüket, ezért nem tárgyalták soron kívül az ügyet. Erre az első tárgyalásra a tankerület vezetőjét nem idézte be a bíróság, így csak a jogi képviselője vesz részt a perfelvételen.