„Klubrádió

Elkezdik oltani a metrósokat

9/03/2021 16:11

| Szerző: Klubrádió

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn arról számolt be az ATV-nek, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót. Tüttő Kata kedden azt nyilatkozta, hogy kormányzati források tájékoztatták, a metró dolgozóinak oltásáról, de szerinte nemcsak a tömegközlekedésben nagy a probléma, a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van.

„Megkezdik a budapesti metróvonalakon dolgozók beoltását” – tájékoztatta Tüttő Kata az ATV Híradóját.

A Telex szemléje szerint a főpolgármester-helyettest kormányzati forrásból tájékoztatták a metró dolgozóinak beoltásáról. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn arról beszélt az ATV A nap híre című műsorában, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót.

A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van. „Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró” – nyilatkozta Tüttő Kata.

 
Tüttő Kata Fotó:
Facebook
 

A portál korábban arról is beszámolt, hogy Tüttő azt mondta, hiába kérte a főváros folyamatosan, hogy a közszolgálatot biztosítók kapjanak védőoltást, pedig még azt is felajánlották, hogy megszervezik az oltást. Szerinte ezért tart ott jelenleg a helyzet, hogy „ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket pótolni máshogy.”

Ha a megbetegedések miatt le kellene állnia a metrónak, akkor pótlóbuszokkal kellene biztosítani a vonalon a közlekedés lehetőségét a budapestieknek, de a főpolgármester-helyettes szerint a buszvezetők között is sok a fertőzött.