„Támogassa
A lényeg

Éljen Szekszárd Egyesület: Hangfelvétel bizonyítja, hogy a Párbeszédből kizárt Zaják Rita pozícióért cserébe szavaz a Fidesszel

9/11/2021 09:02

| Szerző: Klubrádió

Hogy szekszárdi alpolgármester lehet-e a közeljövőben Zaják Rita, ez a kérdés, az érintett képviselő és önkormányzati tanácsnok szerint “per pillanat” nincs napirenden – írja az  Éljen Szekszárd Egyesület a Facebookon.

Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd polgármester-jelöltje Facebook bejegyzése szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy Zaják Rita lepaktált a Fidesszel:

Sejtettük, hogy Zaják Rita nem ingyen állt át a Fidesz oldalára, tudtuk azt is, hogy alpolgármester akar lenni, de korábban az ÉSZ és a Fidesz is leszavazta ezt az ötletet. Mikor átállt, a Fidesz frakcióvezetője le is nyilatkozta a tévében, hogy ez így már egy merőben más helyzet.

Most viszont minden világossá vált. A pénteki közgyűlésen a polgármester a szünet után bekapcsolva hagyta a mikrofonját, így ország-világ hallhatta, amint Máté Péterrel, a Fidesz frakcióvezetőjével az alábbi beszélgetés zajlott le:
– 
Máté Péter, a Fidesz frakcióvezetője: „Zaják meg már mindent akar. Nem tudom. Hogyha alpolgármester akar lenni, akkor legyen alpolgármester, de nem a Gyurkovics helyett, hanem mellette. Tök mindegy, hogy tanácsnok vagy alpolgármester.
– 
Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere: „De a közgyűlésnek meg kell szavaznia, de a Polli mondta, hogy nem.”
– 
Máté Péter: „Akkor majd megbeszéljük vele, jó?”

Bomba Gábor a Klubrádiónak is nyilatkozott:

2021. november 09. Bomba Gábor_Szekszard_21.11.09.
00:58
00:00