„Köszönjük,
A lényeg

Elítélték az Orosz Bernadettet súlyosan megverő volt katonatisztet

12/02/2024 15:12

| Szerző: Klubrádió

Nem jogerősen 1 év 10 hónap letöltendő börtönre ítélték azt a férfit, aki 2019-ben a bujáki honvéd üdülőben tartott rendezvényen brutálisan megverte akkori barátnőjét, Orosz Bernadettet – számolt be a Blikk.

Az előkészítő ülésen az ügyészség azt kérte, beismerés esetén a férfit ítéljék három és fél év börtönre, de ő ezt nem fogadta el.

A volt katonatisztet három olyan bántalmazással vádolták meg, amelyet Orosz Bernadett ellen követett el. 2019 júniusában családi rendezvényen vettek részt, ahol összevesztek, az ittas férfi a nő fejét a falhoz verte, majd a menekülő nőt kétszer is tarkón ütötte. Később a nő miskolci otthonába utaztak, ahol a férfi a teraszon megtépte a nő haját és megpofozta őt. Néhány hónap múlva a férfi a hajnali órákban saját kulcsával bement a sértett otthonába, felébresztette barátnőjét, beszélgetni kezdtek, de ezúttal is összevesztek, és az ügyészség szerint a férfi többször is nagy erővel arcon ütötte a nőt.

A harmadik eset volt a legsúlyosabb, amikor a pár a bujáki honvéd üdülőben vett részt egy rendezvényen. Vacsora után az emeleti szobájukban az ittas férfi újra féltékenykedni kezdett, majd az így kialakult veszekedés során a homlokán ütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és gátlástalanul, hosszasan bántalmazta a nőt, aki egyszer ki tudott menekülni a szobából és segítségért kiáltott, de a férfi a szobába visszahúzva ezután is tovább verte őt.

A brutális bántalmazásnak a vendégek és az üdülő dolgozói vetettek véget, miután meghallották az asszony segélykiáltásait. Orosz Bernadett az arcán és a fején zúzódásos és töréses, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, ám a támadás erejére, a támadott területekre, valamint a bekövetkezett sérülésekre figyelemmel fennállt a lehetősége az életveszélyes sérülések keletkezésének is – közölte korábban az ügyészség.

Orosz Bernadett a támadás után Facebookon tett közzé fotókat a szinte felismerhetetlenségig összevert arcáról. Akkor azt írta, a férfi majdnem halálra verte, és az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték. A férfi ötmillió forintra perelte a poszt miatt, ezért a megvert nőnek hamarabb kellett bíróságra mennie állnia rágalmazás miatt, mint a bántalmazónak – teszi hozzá a 444.hu.