„Klubrádió
A lényeg

Elfogytak a repülőjegyek Oroszországból Putyin bejelentése után

21/09/2022 13:21

| Szerző: Klubrádió

A részleges mozgósítás hírére rengetegen foglaltak repjegyet, hogy elhagyják Oroszországot.

Miután Vlagyimir Putyin részleges mozgósítást rendelt el, érdekes adatokat lehetett megfigyelni a Google Trendek szolgáltatásban. Témák (kulcsszavak) alapján az orosz régióban leginkább az érdeklte az embereket, hogyan juthatnak ki az országból.

Sokan azonban ennél is tovább mentek, és érdeklődés helyett már jegyet is foglaltak: a Reuters cikke szerint az orosz elnök bejelentése után órák alatt minden jegy elfogyott a repülőkre, amelyekkel el lehet menni Oroszországból – írja a hvg.hu.

Az Aviasales adatai szerint elsőként a Moszkvából Isztambulba és Jerevánba tartó gépek teltek be – Törökországba és Örményországba is vízummentesen utazhatnak ugyanis az oroszok – utána pedig a Grúziába szóló jegyek is mind elfogytak. A The Moscow Times pedig azt írta: nem sokkal később már Azerbajdzsánba, Kazahsztánba, Üzbegisztánba és Kirgizisztánba tartó járatokra is kitehették a megtelt táblát.

Utóbbi lap azt is hozzátette, terjed ugyan olyan pletyka, hogy a 18 és 65 év közötti orosz férfiakat nem engedik ki az országból, de az állami vasúttársaság és az Aeroflot is azt mondta a megkeresésükre, hogy nem kaptak utasítást az érintettek visszafordítására.