„Klubrádió

Elfogadták, államtitkár lehet a 22 éves egyetemista

10/12/2019 13:24

| Szerző: Klubrádió

Átment a Parlamenten kedden a "lex Rácz Zsófia" is: az Emberi Erőforrások Minisztériumának 22 éves helyettesállamtitkár-jelöltje így már diploma nélkül is betöltheti a posztot.

A parlament keddi ülésén a kormánypárti képviselők 134 szavazatával elfogadták a kormányzati igazgatásról szóló törvény módosítását, így lehetővé vált, hogy a 22 éves egyetemista, Rácz Zsófia az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára lehessen.

A korábbi ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Illés Boglárka a Fidelitas elnöke lett. Rácz Zsófia az Alapjogokért Központ nevű kormánypárti szervezet elemzőjeként dolgozott és ebben a minőségében szerepelt az ugyancsak kormánypárti Hír Tv-ben, ahol egyszer azt mondta: az emberek úgy alakítják a jogot, mint a gyurmát, a vágyaik szerint.

Az Emmi így indokolta a módosítás szükségességét: „helyes, hogy a fiatalokat egy fiatal nő képviseli majd ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárként. Ezért kezdeményezzük a jogszabály módosítását az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkári pozíció esetében. Rácz Zsófia korábban képviselte már hazánkat, Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt.”

Rácz Zsófiát Novák Katalin államtitkár jelölte ki a posztra, Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter ebben a cikkünkben elemezte a helyzetet.