„Klubrádió
A lényeg

Egyeztető fórumon találkozhatnak iskolaigazgatók a köznevelési államtitkárság képviselőivel

9/12/2022 14:56

| Szerző: Klubrádió

Pintér Sándor nem rendelt be egyetlen igazgatót sem, viszont valóban lesz jövő héten egyeztető fórum intézvényvezetők részvételével, amelyet a köznevelési államtitkárság szervezi, és ezt az egyik érintett iskolában örömmel fogadták, hiszen hónapok óta nem hallgatják meg őket.

Péntek reggel jelent meg a Blikkben, hogy a Belügyminisztériumba rendelték be a „legrenitensebb”, azaz a közoktatás állapota miatt leghangosabban tiltakozó iskolák igazgatóit.

Azóta reagált a BM, azt írták az rtl.hu megkeresésére, hogy az értesülés nem igaz, ahogyan fogalmaznak: a belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem, az ezt híresztelő sajtóértesülések minden alapot nélkülöznek. Hozzáfűzték, hogy szerintük a Belügyminisztérium és annak vezetője mindig is nyitott volt a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére, példaként felhozzák, hogy korábban kétszer is kérdőívet küldött a pedagógusoknak a köznevelési államtitkárság.

A 444 elérte az egyik érintett iskola vezetőjét, aki megerősítette, hogy valóban lesz jövő héten egy egyeztető fórum intézvényvezetők részvételével, de ezt a köznevelési államtitkárság szervezi, és ezt igazgatóként abszolút örömmel fogadták, hiszen hónapok óta az volt az egyik kérésük, hogy a kormány hallgassa meg az iskolák problémáit, erre pedig most sor kerülhet.