„Klubrádió
A lényeg

Egyeztetésre hívta a sztrájkoló tanárokat az államtitkár

27/10/2022 17:20

| Szerző: Klubrádió

Estig folytatódtak a szolidaritási akciók a tanárok mellett Budapesten , közben egyeztetésre hívta a sztrájkoló pedagógusokat a közoktatási államtitkár.

A reggeli élőlánc után a délutáni órákban is folytatódik a szolidaritási akció a tanárok mellett. Előbb az óbudai Fő téren Forr a dalom címmel szerveztek eseményt az Észak-Budai Tankerületi Központ elé, élőlánccal és beszédekkel, majd a Hősök terén is tüntetés kezdődött, ahol szintén beszédek hangzottak el.

Eközben egyeztetésre hívta a pedagógus sztrájkbizottság képviselőit november 7-re a közoktatásért felelős államtitkár – jelentette be a PDSZ ügyvivője. Az erről szóló levelet a vasárnapi budapesti diákdemonstrációt követően kapták Maruzsa Zoltántól – közölte Nagy Erzsébet. Beszámolt arról is, hogy  november 18-ra újra országos sztrájkot hirdettek, illetve november 2-án a közoktatás helyzetéről szóló vitanapot tartanak az Országgyűlésben.Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke közölte, hogy november 22-én, a magyar közoktatás napján demokráciaórákat tartanak az iskolákban a diákoknak, november 26-án pedig "nemzeti konzultációra" várnak mindenkit a nemzet főterére, a budapesti Kossuth térre.

(Kiemelt kép: Klubrádió)