„Klubrádió
A lényeg

Egy picit megint visszatér a Népszabadság

25/10/2022 18:15

| Szerző: Klubrádió

A 2016-ban bezáratott napilap munkatársai a Fedél Nélkül különszámaként jelentethették meg az újságjukat, immár hetedik alkalommal. A lap árából a rászorulókat támogatják.

A lap 2016-os bezárása után immár hetedik alkalommal Népszabadság különszámmal jelent meg a Fedél Nélkül, a hajléktalanok magazinja, amelynek eladásából a rászorulókat támogatják – írja a 444 a Menhely.hu alapján.

A Fedél Népkül címen megjelenő különszámok közül az első 2017-ben, a lap bezárásának egyéves évfordulója után jelenhetett meg. A most megjelent különszámba mellékletként befűzött Népszabadság "A tudósítás hatalom - Egy legendás műhely emlékére" címen jelent meg, és október 24-től november 9-ig árusítják majd.

A különszám kiadásának extra költségeit a Népszabadság egykori munkavállalói vállalják, az értékesítésből befolyó bevételt az otthontalanok kapják.

Pető Péter, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese többször nyilatkozta, hogy véleménye szerint politikai okból akarták megszüntetni a lapot, hisz ha gazdasági oka lett volna, akkor ezt rengeteg módon tudathatták volna a szerkesztőséggel és kínálhattak volna alternatívákat a lap fenntartására, ilyen megkeresés azonban nem érkezett.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)