„Klubrádió
A lényeg

Dúró Dóra olyan remek reklámot csinált a World Press Photo kiállításnak, hogy még L. Simon is hálás neki

2/11/2023 06:36

| Szerző: Klubrádió

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója egy Facebook-posztban köszönetet mondott Dúró Dórának, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőnek, aki szerint LMBTQ-propaganda folyik a Word Press Photo-kiállításon, és el is érte, hogy csak 18 éven felüliek nézhessék meg azt: Csák János miniszter intézkedett, hogy  L. Simon szigorítson a belépésen.

A World Press Photo-kiállítást ezzel együtt sokan látogatják – legalábbis erre utalnak az L. Simon által is megosztott fotók. A főigazgató Facebook-posztját, amelyet a Gulyáságyú Média vett észre, a következő szöveggel osztotta meg: “Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony. Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését.”

A Népszava azt írja: a múzeum közölte, hogy nem tudnak eleget tenni Csák János felszólításának, ugyanis nem kérhetik el senkinek a személyi igazolványát. A lap az AFP-t idézve azt írja, hogy a kiskorúakat beengedik a kiállításra, a hírügynökség egy olyan családdal beszélt, ahol egy 10 és egy 15 éves gyerek is gond nélkül meg tudta tekinteni a tárlatot.