„Klubrádió
A lényeg

Donáth Anna létrehozta a Holnap Magyarországa Egyesületet

30/03/2023 13:11

| Szerző: Klubrádió

A Momentum EP-képviselője párbeszédet akar teremteni a különböző civil és politikai csoportok között.

Donáth Anna, a Momentum EP képviselője olyan országban szeretne élni, amilyenben egy fideszes is – derült ki egy 24.hu-nak adott interjújából. Az interjúban azt is kifejti, hogy nem valami vagy valaki ellen akar politizálni, hanem a magyar emberekért.

Ennek szellemében hozta létre a Holnap Magyarországa Egyesületet is, amelyről a következőket nyilatkozta a Facebook oldalán:

„Ha felhatalmazást akarunk kapni ennek az országnak a vezetésére, világos jövőképet kell mutatnunk az embereknek. Foglalkoznunk kell a jövőnkkel, azzal, hogy milyen országot szeretnénk magunknak holnap és holnapután. De ha olyan jövőt szeretnénk, amelyben mindannyian jól érezzük magunkat, azt csak közösen tudjuk kitalálni: politikusok, civilek, értelmiségiek, kutatók, szakértők és hétköznapi emberek. Új szövetséget kell kötnünk egymással, és áthidalnunk az elmúlt évtizedben létrejött távolságot. Felismernünk, hogy sokkal több van, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt.”

Az Egyesület célja, hogy közelítse egymáshoz az ellentétes véleményeket, a civileket, a pártokat, a politikusokat és az értelmiségieket. Emellett, hogy létrehozzon egy platformot, ahol megszülethet a kommunikáció és az együttműködés a különböző csoportok között – írja összefoglalójában a 444.

Ennek kezdő lépéseként április 14-én az egyesület és a Momentum szervez egy közös konferenciát, amelynek fő témája „a Holnap Magyarországa Tervben körvonalazott emberközpontú gazdasági modell kialakításának lehetőségei”.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt Donáth a Medián felmérése szerint az ellenzék legnépszerűbb női politikusa, ami szerinte nem véletlen, ugyanis ő az első, aki nem szélsőségekben gondolkodik.