„Klubrádió

DK: EU-ellenes kampányra használja az oltást a kormány

28/02/2021 15:16

| Szerző: MTI/Klubrádió

A DK bírálja, hogy a kormány keveset rendelt a biztonságos, az uniós gyógyszerügynökség által bevizsgált Moderna-vakcinából, miközben dupla annyiért vásárolt kínai oltóanyagot.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a koronavírus-járvány elleni oltást is pártpolitikai célokra használja és azt is alárendelte saját EU-ellenes kampányának – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Arató Gergely közölte, a kabinet elismerte, hogy szándékosan nem kötötték le a Magyarországnak járó uniós vakcinák egyikét, a Modernát, mivel a Pfizer-BioNTech kedvezőbb szállítási feltételeket és árat tudott biztosítani.

A DK elképesztő felelőtlenségnek tartja, hogy a kormány nem rendelt megfelelő mennyiségű biztonságos, az uniós gyógyszerügynökség által bevizsgált vakcinát, arra hivatkozva, hogy az túl drága, miközben kétszer akkora áron vásárolt kínai oltóanyagot - fejtette ki Arató Gergely.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, "most már világos, hogy a kormánynak nem számít a magyar emberek egészsége", csak az, hogy "brüsszelezhessen". "Ez olyan aljasság, amilyenre hosszú ideje nem volt példa a történelemben" - tette hozzá Arató Gergely.