„Klubrádió
A lényeg

Csütörtökön is folytatódik a pedagógus sztrájk

17/03/2022 13:56

| Szerző: Klubrádió

A szakszervezetek hosszú távú küzdelemre készülnek – véli Nagy Erzsébet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője szerint bármilyen kormány is jön, a közoktatásban lévő problémákat sürgősen meg kell oldani, különben nem marad pedagógus.

2022. március 17. A lényeg - 22.03.17. Nagy Erzsébet
00:46
00:00

Folytatódik a határozatlan idejű pedagógus sztrájk, amelyhez csütörtökön még többen csatlakoztak – ezt mondta Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a Klubrádiónak. Hozzátette, az érettségiző diákok felkészülését a sztrájk nem akadályozza.

Nagy hozzátette, sikerült rávilágítani a közoktatás nagyon súlyos problémáira. Azt, hogy a diákok is kiálltak sztrájkoló tanáraik mellett, egészen meghatónak tartja. Hozzátette, bármilyen összetételű kormány is áll majd fel április 3. után a pedagógusok problémáját nem szabad a szőnyeg alá söpörni.

Korábban az RTL műsorában Nagy arról is beszélt, hogy szerinte a kormány is látja, sok idő már nincs, valamit muszáj lesz adni, az a kérdés, mennyit. Immár olyan nagy a lemaradás, ha a dupláját adnák a béreknek, akkor tartanának ott, hogy a bértáblát a mostani minimálbérhez kötik.

Noha a kormány folyamatosan ellenzékiséggel vádolja a sztrájk szervezőit, Nagy Erzsébet a műsorban azt is egyértelművé tette, hogy az ellenzék által beígért béremelés sem lesz elegendő, így hosszú távú küzdelemre kell berendezkedniük.