„Klubrádió
A lényeg

Csendőrséget állítana fel a vármegyékben a Mi Hazánk

22/06/2022 13:06

| Szerző: Klubrádió

A 11. Alkotmánymódosítás szerint vármegyének neveznék át a megyéket. A Mi Hazánk csendőrség létesítését javasolja a vármegyékben, a párt szerint a rendőrség munkáját segíteni kell.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető benyújtotta a 11. Alaprörvénymódosítást, amelyben a kormány átnevezné a megyéket vármegyére. A javaslatban szerepel az is, hogy az önkormányzati választásokat április és július között, az európai parlamenti képviselők választásával egyidejűleg kell megtartani.

A Mi Hazánk lecsapott a témára, csendőrség létesítését javasolják a vármegyékben, mivel a magát ellenzékiként azonosító párt szerint a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal – írja a 444.

"A vármegyék és a főispánok hagyományos elnevezése mellett érdemi változásra is szükség van a rend megteremtéséhez, miután sokszor letelt az a bizonyos két hét, hazánkban mégis terjed az a szubkultúra, amely nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályait, hangoskodik, szemetel, állandó jelleggel zavarja, zaklatja a környezetét" – idézi a portál Novák Elődöt, a párt alelnöke.