„Támogassa
A lényeg

Csaknem 5 milliárdba kerül a hajdúnánási MotoGP-pálya tervezése

10/09/2021 17:47

| Szerző: Klubrádió

A BORD Építész Stúdió Kft. nettó 4 milliárd 716 millió forintért tervezheti a hajdúnánási MotoGP-versenypályát és autó-motorsport komplexumot – írja a Napi.hu. A pályára összesen 65 milliárd forintot szán a kormány.

A cikk szerint a közbeszerzési felhívás közzététele nélküli szerződéskötést a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kormány tavaly júniusban jelentette be, hogy korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is. Azóta azt is tudni lehet, hogy a pályát 65 milliárd forintból építik meg.

Gyorsaságimotoros-vb - Magyarország 2023-tól 10 évig rendez
 
Budapest, 2021. március 4. Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a MotoGP jogtulajdonosa, a Dorna Sports közötti megállapodás aláírása után az ITM-ben tartott sajtótájékoztatón 2021. március 4-én. A megállapodás értelmében Magyarország a Hajdúnánás mellett épülő versenypályán 2023-tól 10 évig rendez gyorsaságimotoros világbajnoki futamokat. MTI/Kovács Tamás
 

 

Ahogy a napi.hu írja, a komplexum főbb adatai a következők:

  • a tervezési terület mérete 620 hektár,
  • a versenypálya nyomvonala 4,4 kilométeres,
  • a főépület mintegy 10 ezer négyzetméteres,
  • a főlelátókon 12 ezer fő, a másodlagos lelátókon 15-20 ezer fő foglalhat helyet,
  • az üzemeltetési és biztonsági épületek területe 5 ezer négyzetméter, 
  • a versenyrendezés épületek területe 2 ezer négyzetméter lesz.