„Klubrádió
A lényeg

Csak oltottak mehetnek a Fidesz tisztújító kongresszusára

8/11/2021 16:20

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz november 14-én tartja a XXIX. tisztújító kongresszusát, a Hungexpón. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően járnak el.  “Csak olyanok fognak a kongresszuson részt venni, akik oltottak” - nyilatkozta az atv.hu-nak Hollik István.

A kongresszuson szavazzák meg a párt elnökét is. Nagy meglepetésre nem lehet számítani, 2019-ben ellenszavazat nélkül választották újra Orbán Viktort.

Azt viszont nem tudni, hogy Novák Katalin családügyi miniszter helyett ki lesz a Fidesz új alelnöke. A fideszesek szerint “női alelnökre” lehet számítani, és Vitályos Eszter, az EMMI uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, illetve Koncz Zsófia lehet a legesélyesebb, de Gál Kinga, Győri Enikő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is szóba jöhet a poszt várományosaként.

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten
Budapest, 2019. szeptember 29. Orbán Viktor miniszterelnök, a párt újraválasztott elnöke a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt