„Klubrádió

Csak a nem veszteséges cégeknek jár ingyenhitel

10/02/2021 08:49

| Szerző: Klubrádió

Olyan vállalatoknak részesülhetnek az új hitelkonstrukcióból, amelyek a járvány előtt sem voltak veszteségesek. Az újraindítási kölcsön március második felében válik elérhetővé. Tevékenységi körhöz kötik azt is, hogy pontosan kik élhetnek a legfeljebb 10 milliós kamatmentes hitellel.

Olyan cégek kaphatják meg az új ingyenhitelt, amelyek nem fordultak veszteségbe a járvány előtt, 2019-ben – közölte Sipos-Tompa Levente, az állami Fejlesztési Bank vezetője az RTL Híradóval.

A hvg.hu összefoglalójából kiderül, hogy várhatóan március második felétől igényelhető majd az újraindítási kölcsön. Tevékenységi körhöz kötik, pontosan kik élhetnek a hitellel. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a hétvégén azt mondta,  vendéglátás és a turizmus ide fog tartozni, valamint a taxisok, beszállítók is.

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be az új hitelkonstrukció bevezetését az MKIK évnyitóján, péntek este már meg is jelent erről a Magyar Közlönyben a kormányhatározat.

A határozat szerint a felvehető hitelösszeg legfeljebb 10 millió forint. Bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, az ügyfél által fizetendő éves kamat 0 százalék, a futamidő legfeljebb 10 év. A törlesztést az adós a hitel folyósítását követően 3 év türelmi idő után kezdi meg.