„Támogassa
A lényeg

Carlson: Magyarország nem fizet nekem

8/09/2023 00:27

| Szerző: Klubrádió

Tucker Carlson Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ főigazgatójával beszélt az általuk vélt magyarországi viszonyokról.

Tucker Carlson amerikai jobboldali megmondóember egy Szánthó Miklóssal közös videóban egyebek mellett arról beszél, hogy „nem fizet neki Magyarország” azért, hogy ide jött. Szerinte azért jött ide, hogy bemutassa, az amerikai média hazudik Magyarországról – írja a hvg.hu.

A kormányközeli Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós publikálta a videót a Facebookon. Ebben Carlson arról is beszél, hogy a New York Times, az NBC News és minden más médium is hazudik, azért, mert Magyarország keresztény ország. Vagyis annyira nem is, hiszen „házasságon kívüli gyerekek születnek itt, és nem kötelező templomba járniuk” – fejtegeti.

Szánthó Miklós megköszöni Carlsonnak, hogy megpróbálja segíteni a magyar konzervatívokat és a „józan észt úgy általánosságban”.

(Az, hogy Carlson azt mondja, „nem fizet neki Magyarország”, azzal vélhetően a magyar államra céloz. Ez elvi szinten nem zárja ki azt, hogy kormányközeli körök valamilyen más módon, akár cégeken, szervezeteken, alapítványokon keresztül fizetnek neki.)