„Köszönjük,
A lényeg

Botka ellen indul Szegeden a 271 milliós költségvetési csalással vádolt képviselő

18/04/2024 19:23

| Szerző: Klubrádió

„Elegem van a pártok közötti viszályból. Szegediként tenni akarok a városért. Amellett, hogy az újszegedi körzetben ismét megmérettetem magam, polgármesterként is indulok a választáson” – jelentette be Joób Márton csütörtökön.

A háromszoros világbajnok kenus korábban MSZP-s képviselőként Botka szövetségese volt. Joóbot most a Szögedi Polgárok Egyesülete támogatja, amely mind a 19 körzetben állít jelöltet. „Képviselői csapatunk nem politikai oldalak mentén szerveződött, hanem városi ügyek mentén kívánunk dolgozni. Baloldali és jobboldali érzelmű jelöltjeink is vannak” – mondta a képviselő a Telex tudósítása szerint.

Joób és társai ellen korábban vádat emelt az ügyészség, mert 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. A vád szerint négy megyében működő bűnszervezetet hoztak létre, hogy műsorújság kiadásával és szórólapterjesztéssel foglalkozó cégét a piacon tudják tartani. Az ügyészség szerint nem fizettek rendesen adót, fiktív számlákat adtak ki és fogadtak be, valamint a munkavállalóik után is alig fizettek járulékot. Az elsőrendű vádlott Joób Mártonra kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség.

A politikus továbbra is kitart ártatlansága mellett, az ellene folyó eljárást koncepciós pernek nevezte, és azt mondta, nem a Fidesz embere.