„Klubrádió
A lényeg

Börtönbe megy Bukarest volt polgármestere. 10 évre

13/05/2022 14:18

| Szerző: Klubrádió

Pénteken tíz év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Sorin Oprescu volt bukaresti polgármestert – írja az Agerpres román állami hírügynökség. Első fokon 2019-ben még csak öt év négy hónapot kapott, a táblabíróság azonban súlyosbította a büntetését. Az ítélet jogerős, így a politikusnak börtönbe kell vonulnia.

A korábbi városvezető ellen még 2015-ben emelt vádat a romániai korrupcióellenes ügyészség. A vádak szerint a polgármester az év szeptemberében mintegy 25 ezer eurót vett át beosztottjától az otthonában, ami különféle korrupciós ügyletekből származott. Az alkalmazott, aki átadta a pénzt, a temetők kezelésével foglalkozó részleg vezetője volt – írja a 24.hu.

A bukaresti polgármester korrupciós ügye
Ciolpani, 2015. szeptember 7. Sorin Oprescu bukaresti polgármestert (k) rendőrök kísérik ki házából a román főváros közelében fekvő Ciolpani faluban 2015. szeptember 6-án. Oprescu őrizetbe vételét a román Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) rendelte el, mert tetten érték 25 ezer euró kenőpénz átvétele közben. (MTI/EPA/Marius Dumbraveanu)