„Klubrádió
A lényeg

Bödőcs: Az lenne a provokáció, ha a közmédiában véletlenül bemondanák, hogy mindannyian emberek vagyunk

29/10/2021 14:08

| Szerző: Klubrádió

Bödőcs Tibor humorista a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta: itthon a homofóbia az uralkodó eszme, az lenne a provokáció, ha a közmédiában véletlenül bemondanák, hogy mindannyian emberek vagyunk. „És a parlament kapcsán sem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba” – mondta.

Bödőcs Tibor humoristával készített interjút a Magyar Hang. A beszélgetés apropóját új könyve, a Mulat a manézs című szatirikus mű adta, amely cirkuszi diktatúrát mutat be, és ahol az „egy a cirkusz, egy a sátor” visszatérő motívumként szerepel. Bödőcs augusztus 20-án fejezte be a kéziratot, véletlen egybeesés csupán, hogy könyve főhősének lánya elhagyja apja birodalmát.

Azzal kezdte, a bohócok nevében kikéri magának, hogy Jakab Pétert bohócnak nevezik. A humorista szerint a bohóc komoly szakma, ne járassuk le a szót, a politikusok csak szeretnének bohócok lenni. „És a parlament kapcsán sem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba” – mondta.

Azon is ironizált, hogy aggódik „a trónörökös házaspár”, a spanyolországi Marbellára költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István sorsa miatt. „Egyre drágább a repülőjegy, nem tudnak hazajönni karácsonykor, szegény nagypapa csak Skype-on köszöntheti az unokáit. Tiborcz Pista is több munkát elvállal, hogy megéljenek valahogy, raktárban dolgozik, riksát húz biciklivel éjszaka, Ráhel meg élőszoborként keresi a pénzt nappal, váltják egymást a gyerekek mellett” – fejtette ki.

A Telex szemezgetett még az interjúból, egyebek mellett kiemelték: Bödőcs szerint annyira átpolitizált az életünk, hogy még a hálószobából sem száműzhetjük a bölcs vezetőt. Hozzátette: az lenne a jó, ha nem egy politikus döntene mindenről, hanem kinevezne autonóm, tehetséges embereket egy-egy terület élére, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, és nem a propagandát böfögik vissza.

A humorista úgy látja, a populizmus egy algoritmus, ami mindenhol hasonlóan működik, a helyi klimatikus viszonyok alakítják. Itthon a homofóbia az uralkodó eszme, az lenne a provokáció, ha a közmédiában véletlenül bemondanák, hogy mindannyian emberek vagyunk.

Állítólag nem vállal semmilyen szerepet Gyurcsány, ha kormányra jutnak, de akkor mit fog csinálni? Ő lesz a kabalaember? – tette fel a kérdést.

A humorista dolga, hogy lerántsa a leplet mindenről, amit megpróbálnak eltakarni és másnak hazudni. Neki nincsenek politikai ambíciói.

(Kiemelt kép: Bödőcs Tibor / Facebook)