„Klubrádió
A lényeg

Bödőcs a tanárok kirúgásáról: Nem lehet egy egész társadalomból hollikpistákat és MSZP-elnököket nevelni

4/10/2022 18:02

| Szerző: Klubrádió

Bödőcs Tibor humoristának a Holt Költők Társasága jutott eszébe a Kölcsey Gimnázium tanárainak menesztése után.

„Lehet, hogy a végén Mr. Keatinget rúgják ki, de akkor sem lehet egy egész társadalomból hollikpistákat, fodorgáborokat, MSZP-elnököket és a parlamenti padsorokban ücsörgő(!) ellenzékieket nevelni, míg vannak olyan tanárok is, mint Palya Tamás!” Így, a Holt Költők Társaságát idézve reagált Facebook-oldalán Bödőcs Tibor humorista arra a hírre, hogy pénteken menesztették a Kölcsey Ferenc Gimnázium több pedagógusát.

Mi is beszámoltunk arról, hogy pénteken több kölcseys tanárnak adta át a tankerületi vezető a felmondólevelet. Indokolásként az szerepelt, hogy részt vettek a polgári engedetlenségben. Egyikük, Palya Tamás meg is köszönte Bödőcs posztját kommentben. Többen is úgy döntöttek közülük, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak az ügyben.  

Ahogy a Telex is felidézi, hétfőn reggel a noÁr és a Tanítanék Mozgalom „Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” címmel szolidaritási akciót szervezett az iskola elé. Itt jelentette be Törley Katalin, hogy délután háromkor levelet visznek a Belügyminisztérium épületéhez. A petícióban és a tanárok nyilatkozatában azt követelték: helyezzék vissza állásukba az iskolából múlt pénteken kirúgott pedagógusokat. A petíciót és a nyilatkozatot végül nem sikerült átadni Pintér Sándor belügyminiszternek.