„Klubrádió
A lényeg

BM: Az egészségügy jól teljesít

5/02/2023 17:42

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Orvosi Kamara szombati rendkívüli küldöttgyűlésén azt mondta, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, és hiába volt az orvosok béremelése, a magyar egészségügy továbbra is rossz irányban áll. A BM és a Fidesz is reagált másnap: dollárbaloldal és Gyurcsány!

A Belügyminisztérium államtitkára vasárnap kora délután tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy a MOK részétől hangulatkeltés zajlik. Takács Péter szerint a BM-nek nincs gondja az orvostársadalommal, annál inkább az orvosi kamarával, amellyel szerinte hiába osztoznak elveken, ha a MOK mindig megváltoztatja az álláspontját. 

„A magyar egészségügy jól teljesít, a Covid-hullámok alatt is jól teljesítettünk, és erre a szervezettséget kell tovább erősíteni. Természetesen bőven van munka, de mindvégig nyílt lapokkal játszottunk és tudjuk, hol kell belenyúlni a rendszerbe” - mondta az egészségügyért felelős államtitkár, aki szerint a jelenleg zajló ügyeleti reform is azért történik, hogy csökkentsék a betegbiztonsági kockázatokat.

Takács Péter
 
Takács Péter
 

Ugyancsak megszólalt a Fidesz, mely közleményében azt írja, hogy "miután a dollárbaloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni. Túlmegy minden határon, hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, hogy ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék”.