„Klubrádió
A lényeg

Bige: Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez

10/11/2021 15:43

| Szerző: Klubrádió

„Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez, mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli”  mondta Bige László a HVG csütörtökön megjelenő interjújában. A lap szerint a műtrágyás vállalkozó hozzátette, soha nem támogatta sem Karácsony Gergelyt, sem Gyurcsány Ferencet.

„Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez, mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli. Ez az ország soha nem volt még olyan megosztott, és soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban, mint ma” – mondta Bige László üzletember a HVG-nek.

A lap szerint a műtrágyás vállalkozó azt mondta, hogy soha nem támogatta sem Karácsony Gergelyt, sem Gyurcsány Ferencet, magát független, szabad gondolkodású embernek tartja, akinek véleménye van.

Bige ezeken felük pedig arról is beszélt, hogy nem hajlandó kötelezővé tenni az oltást cégcsoportja dolgozóinál, hiszen „sátáni döntés ez, amellyel a kormány le akarja rázni magáról a felelősséget, mint kutya a bolhát”.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Gazdasági Versenyhivatal rekordösszegű, 14,1 milliárd forintos bírsággal sújtotta a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-t és vállalkozáscsoportját. A csoport bíróságon támadja meg a GVH gigabüntetését. 

Bige László az egyik leggazdagabb magyar, sajtóinformációk szerint vagyona a százmilliárdos tartományban van. Arról is ismert, hogy többször összeütközésbe került a hatóságokkal, illetve a kormányzattal. Az utóbbi években több eljárás is indult ellene, 2021 elején egy vesztegetési és hűtlen kezelési üggyel összefüggésben rendelték el bűnügyi felügyeletét. Ezeket az eljárásokat Bige egy ellene indult kampány részeként értelmezte, írta a 444.hu, Bige az eljárások mögött Csányi Sándor OTP-vezért sejti. A Nitrogénművek idén tavasszal azt közölte, 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. március 24-én szüntette meg a milliárdos házi őrizetét, de az elsőfokú határozat ellen kétszer is fellebbezést nyújtott be az ügyészség, ezért csak április végén szűnt meg a házi őrizet.

Bige 2021 márciusában, amikor tehát még házi őrizetben volt, azért került a hírekbe, mert saját költségén nagymintás közvélemény-kutatást rendelt meg az ellenzék választási esélyeiről.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)