„Köszönjük
A lényeg

Bért és tantermet ajánl fel az AKG a kirúgott tanároknak

8/12/2022 17:15

| Szerző: Klubrádió

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium gyűjtéssel összeszedte a kirúgott tanárok egynapi bérét, amit elküldtek a Tanítanéknak, és az iskola épületének egy részét is felajánlották az elbocsátott tanároknak – mondta Horn György, az AKG pedagógiai vezetője a Mércének.

Az iskola szolidáris a kirúgott, illetve megbüntetett oktatókkal, ahogy Horn a portálnak elmondta: „az alapelv az, hogy a szolidaritási megmozdulásokban mindig részt veszünk. Egy napi bérünket összegyűjtöttük, ez több mint egymillió forint, ezt elküldtük a Tanítanéknak.”

Ennél is jelentősebb felajánlásnak tűnik, hogy a gimnázium egy teljes épületrészt szabadított fel, amit az elbocsátott tanárok rendelkezésére bocsát következő hónaptól, hogy folytathassák munkájukat, ha szeretnék: „Azt beszéltük meg, hogy januártól szabaddá tesszük egy épületrészünket, amit felajánlunk a kirúgott tanároknak, hogy ott a saját csoportjaiknak tarthatnak órákat, és ezeket ki is fizetjük nekik.”

Az alapítványi iskola tehát bérezést és tantermeket is biztosít a kirúgott oktatóknak. A döntést a tantestület szavazta meg. Az AKG is részt vett a csütörtöki tiltakozásokban.